Hamasz-vezér unokahúgát gyógyítják egy izraeli kórházban

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A Tel-Aviv központjában lévő Ichilov kórházban ápolják Iszmáil Háníjének, a Gázai övezetet uraló iszlamista Hamász szervezet egyik legfőbb vezetőjének unokahúgát – jelentette a The Times of Israel című angol nyelvű izraeli hírportál csütörtökön.

Iszmail Hanije egy Hamasz rendezvényen

A portál értesülései szerint Hánije unokahúga mintegy egy hónapja fekszik az izraeli kórházban, ahol csontvelő-átültetést hajtottak végre rajta. Az egyik izraeli kereskedelmi televízió szerint az érintett beteg 17 éves, a Walla hírportál viszont úgy tudja, hatéves kislányról van szó.

A korábbi években Hánije anyósát, lányát és unokáját is ápolták izraeli kórházban.

Az Ichilov kórház nem kívánta kommentálni a hírt.

Izraelben humanitárius okokból rendszeresen kezelnek súlyos betegeket a Gázai övezetből és Ciszjordániából, akiknek ellátási költségét a Palesztin Hatóság fedezi.

Iszmáil Hánije, aki a Hamász politikai irodájának vezetőjeként Katarban él, “győzelemnek” nevezte a múlt héten véget ért rakétaháborút, és üdvözölte az izraeli arabok körében kitört zavargásokat, mert azok szerinte meghiúsították Izrael normalizációs kísérletét saját arab lakosságával és az arab világgal. (MTI)

[popup][/popup]