Halovány érvecskék

Írta: Tóta W. Árpád / hvg.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Izraelt jobban érdekli a palesztin gyerekek biztonsága, mint a saját szüleiket és kormányukat.

„Az izraeli politika apologétáinak halovány érvecskéi a Hamász taktikájáról szóra sem érdemesek.”

Tamás Gáspár Miklós: Izrael és mi

Így nem is nehéz vitatkozni. Mondom a magamét, az ellenérvekről meg odavetem, hogy azok nem is érvek eleve, hanem csak érvecskék, vacak, torz lárvák, amelyek szóra sem érdemesek. Az igazán nagystílű ebben az, hogy a szerző jelzi, hallotta az összes érvecskét, és mindezek tudatában jelenti ki és ítéli el, hogy az imperialista izraeli katonaállam szándékosan mészárol halomra palesztin gyerekeket.

hamas11 frontpagemagecom

(kép forrása: frontpagemage.com)

Rendszertanilag érvecskének számít tehát az az észrevétel, hogy az izraeli támadás kiváltó oka az a mintegy 7000 rakéta („az ellenállás gyermeteg és reménytelen kísérlete” – TGM), amit a Hamász az utóbbi két évben izraeli településekre kilőtt. Szóra sem érdemes érvecske az is, hogy a gázai kormánypárt legfőbb deklarált célja Izrael elpusztítása, amiért minden jel szerint tesznek is. Aztán ide tartozik még az a tényecske, hogy Gázácskában a katonai célpontok meglehetősen sokarcúak, bizonyítottan rakétaraktárnak használnak például iskolákat, és kifejezetten élvezik, ha a fegyvertáruk megsemmisítése minél több járulékos áldozatot követel. Azokat aztán le lehet fotózni sorban, és mutogatni a világnak: ezek a szemetek akkor is lebombázzák a tüzérségünket, ha gyerekeket vezénylünk ki személyzetnek. Tiszta olyanok, mint a világháborús szövetségesek voltak, amikor gyerekekre lőttek, függetlenül attól a körülményecskétől, hogy a gyerekeknek valakik páncélöklöt osztottak.

Hasonló zavaró adatocska, hogy Izrael a maga viking barbárságában kifejlesztette az üresfejű kopogtatóbombát, valamint telefonon és röplapokon figyelmezteti az érintett lakókat, hogy jönnének bombázni, ezért legyenek szívesek elhagyni a műveleti területet. Ettől a módszertől egyébként bármely katona haja égnek áll, hiszen minden műveletnél fontos a váratlanság. A palesztinok például nem is alkalmazzák ezt a judeo-militokrata eljárást, hanem csak kilövik a rakétáikat, és remélik, hogy eltalálnak egy óvodát. A riadóztatás legyen az ellenség gondja.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]