Halálos áldozatai is vannak a brüsszeli repülőtéri merényletnek, s egy metróállomáson is robbantottak

Írta: MTI / Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Kettős robbanás történt kedd reggel a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren, a detonációk oka egyelőre ismeretlen. Sajtóhírek szerint 11 ember életét vesztette, többen megsérültek, a repülőteret kiürítették, a vonatközlekedést pedig felfüggesztették a környéken.

32726A9600000578-3503928-image-m-32_1458632474414

A brüsszeli reptér a robbantás után

A Le Soir című helyi lap friss értesülései szerint a robbanások a repülőtér indulási oldalán történtek az American Airlines légitársaság irodája közelében.

A televíziós csatornák által sugárzott képek tanúsága szerint számos rendőrt és mentőt vezényeltek a helyszínre. A légikikötő felett fekete füst gomolygott.

Brüsszeli reptér, robbantás után 2

Fotó: Giorgi Tabagari, Twitter

A rendőrség szerint legalább egy, egyes belga lapok értesülései szerint viszont több mint tíz ember meghalt a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren kedd reggel történt, egyelőre ismeretlen eredetű kettős robbanásban – jelentette a VTM flamand nyelvű belga közszolgálati televízió.

Kiürítik és lezárják a brüsszeli nemzetközi repülőtér épületét, ahol kedd reggel két robbanás történt – közölték a helyi hatóságok. Az érkező járatokat más repülőterekre terelik át.

Időközben újabb robbanás történt a brüsszeli Maelbeek metróállamoson is, az uniós intézmények közelében – jelentette az RTBF belga közszolgálati csatorna.

Brussels-654540

Lezárták az összes metróállomást a belga fővárosban – jelentette be a brüsszeli tömegközlekedési vállalat (STIB), amely szerint füstöt észleltek az uniós intézmények közelében is.

Címkék:merénylet

[popup][/popup]