“Halál a zsidókra!” – Zürichben megkéseltek egy ortodox zsidót

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Egy tizenöt éves moszlim elkövető szombat este Zürichben leszúrt és súlyosan megsebesített egy ultraortodox férfit. A beszámolók szerint, amikor a támadást végrehajtotta, azt kiabálta, hogy “Halál a zsidókra!”.

A zürichi rendőrség elfogta a tettest (Fotó: Moszad, Izrael)

A 15 éves támadót gyorsan letartóztatták a támadás helyszínén – jelentette a svájci média.

Az 50 éves áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, és kórházba szállították, ahol a hírek szerint stabilizálódott az állapota.

A 15 éves moszlim terrorista – írja a Mossad Israel Twitter oldal, ahonnan a fenti kép származik – azt kiabálta: “Halál a zsidókra!”.

A zürichi városi rendőrség közölte, hogy a nyomozás minden irányát vizsgálják. A cselekmény – mint közölték – “kifejezetten magában foglalja az antiszemita indíttatású bűncselekmény lehetőségét” – jelentette a helyi Blich című lap nyomán a Times Of Israel.

Állítólag a késelés előtt több személy között szóváltás alakult ki.

A svájci médiának adott nyilatkozatában a Svájci Zsidó Hitközségek Szövetsége (SIG) azt mondta, hogy “mélyen megdöbbentette” a támadás.

A szervezet megjegyezte, hogy “a zsidó emberek elleni fizikai támadások Svájcban nagyon ritkák”, mindazonáltal hozzátette, hogy az ilyen incidensek világszerte növekvő antiszemitizmus közepette egyre gyakoribbak.

[popup][/popup]