Ha a zsidóknak lett volna fegyverük, talán nem következik be a holokauszt – ezt állítja az egyik amerikai elnökjelölt.

Írta: zsido.com - Rovat: Hírek - lapszemle

Elég furcsa érv hangzott el az amerikai fegyverviselési vitában.

In this Thursday, Dec. 18, 2014 photo, Ben Carson visits Yad Vashem Holocaust memorial in Jerusalem. Carson, 63, a retired African-American neurosurgeon best known for his groundbreaking work in separating conjoined twins, has not yet declared his candidacy for the Republican Presidential nomination, saying that he is "strongly considering" a bid. (AP Photo/Dan Balilty)

Ben Carson republikánus elnökjelölt az NBC vasárnapi műsorában megvédte korábbi állítását, miszerint a fegyverviselés németországi betiltása segített abban, hogy a holokauszt megtörténjen. Szerinte a 30-as évek végén bevezetett fegyverviselési korlátozás egyike azon tényezőknek, amelyek lehetővé tették a zsidók elleni népirtást – tudósít a JTA.

Ezt a véleményét Carson már egy korábbi interjújában is kifejtette a CNN-en. Akkor azt mondta, hogy „annak a valószínűsége, hogy Hitler el tudja érni célját, sokkal kisebb lett volna, ha az embereknek van fegyverük.” Az adás után többen kritizálták, mondván, hogy a párhuzam relativizálja a holokausztot.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]