Gyöngyösi Márton: Nem tér vissza a zsidózós Jobbik

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Gyöngyösi Mártont választotta elnökének a Jobbik. Sajnálja egykori borzalmas mondatait, és ígéri: nem tér vissza a zsidózós Jobbik. 

Gyöngyösi Márton (Fotó: MTI)

Gyöngyösi megválasztása utáni első interjúját a Válaszonline.hu-nak adta, ahol számos más kérdés mellett, a tíz évvel ezelőtti antiszemita megjegyzésére is rákérdez az interjút készítő Stumpf András:

“– Ön az egyetlen, aki egy táborba tudta terelni Rogán Antalt Bajnai Gordonnal és Mesterházy Attilával: zsidózós megszólalása ellen együtt tüntettek tíz éve. Ön lenne hiteles európai konzervatívként?

– Van még néhány figura, aki azért kapja a fizetését, hogy ez tíz év után is előkerüljön, de ma már kevesen gondolják rólam, hogy tüntetni kellene ellenem. Szerintem akiknek érdeke felemlegetni azokat a borzalmas mondataimat (…) még azok sem gondolják ezt.

– Szóval nem tér vissza a zsidózós Jobbik?

– Amíg én vagyok a Jobbik elnöke, egészen biztos, hogy nem. Amint mondtam, a Mi Hazánk ügyködik a korai jobbikos programpontok felelevenítésén, én pedig nem versenyzek ebben. Én inkább a nyugat-európai kereszténydemokrata vagy a számomra etalon brit konzervativizmust céloznám meg.”

[popup][/popup]