Golda Meir szerepében Helen Mirren

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A 75 éves brit sztár, Helen Mirren alakítja Gold Meir izraeli miniszterelnököt abban az életrajzi filmben, amely 1973-ban, a jom kippuri háború idején játszódik.

Helen Mirren

A film rendezője az Oscar-díjas izraeli Guy Nattiv, producere pedig Michael Kuhn. Októberben kezdődik a forgatás – szemlézte a hírt a mazsihisz.hu.

„Jómagam a jom kippuri háború idején születtem és megtiszteltetés számomra, hogy a nagyközönségnek bemutathatom Izrael első és mindmáig egyetlen női miniszterelnökének történetét” – mondta a film producere

Hozzátette: „Nicholas Martin zseniális forgatókönyve bemutatja, hogy Golda Meir hogy nézett szembe az Izraelre meglepetésszerűen rátörő halálos fenyegetéssel éppen a legszentebb ünnepünkön, és azt, hogy tévúton járó tábornokai hogyan kérdőjelezték meg Golda meglátásait, miközben ő a betegsége miatt titokban már kezelés alatt állt. Nem is találhattunk volna megfelelőbb színésznőt, mint Helen Mirren, akivel életre hívjuk ezt a hősies és igen összetett történetet.”

Nemcsak Helen Mirren alakítja majd filmen Golda Meir miniszterelnököt.

Shira Haas

Múlt hónapban felröppent a hír, hogy Shira Haas-t is ebben a szerepben láthatjuk majd egy tévésorozatban, amely Izrael első női miniszterelnökének életét dolgozza fel. A sorozat producere Barbra Streisand.

Shira Haas izraeli színésznőt két nagy sikerű sorozat ultraortodox zsidó szerepeiben is láthatta már a közönség. A Shtisel sorozatról itt és itt írtunk, az Unorthodox című szériáról pedig itt és itt olvashatnak.

[popup][/popup]