Golda – az izraeli miniszterelnökről szóló filmet a Berlinalén mutatják be

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Golda Meir izraeli miniszterelnök asszony áll a fókuszában annak az angol háborús filmdrámának, amelyben Helen Mirren alakítja a jom kippuri háború alatt kemény döntésekre kényszerült izraeli kormányfőt. Mint bejelentették: a Guy Nattiv által rendezett életrajzi filmet jövő hónapban a Berlinálén, a berlini filmfesztiválon mutatják be, míg a mű nemzetközi premierje idén augusztus 25-én lesz.

Golda Meir szerepében Helen Mirren (Fotó: Jasper Wolf)

A Guy Nattiv által rendezett életrajzi dráma azon kőkemény döntésekre fókuszál, amelyekkel az izraeli miniszterelnök asszony, Golda Meir volt kénytelen szembenézni az 1973-as jom kippuri háború alatt, az összeomlás szélén álló zsidó állam ugyanis már az atomfegyver bevetését fontolgatta – írja az alkotásról a Port.hu.

Mint írják: Meirt a képeken felismerhetetlenHelen Mirren játssza, a másik nagy név pedig Liev Schreiber, aki a hidegháború egyik építészét, az amerikai külpolitikát meghatározó Henry Kissingert alakítja. A filmet – amelyben nemcsak a politika és a diplomácia, de maga a háború is fontos szerepet kap – idén februárban a Berlinálén mutatják be, moziforgalmazásba pedig a nyár végén, augusztus 25-én kerül.

Rendező: Guy Nattiv

Golda Meir: Helen Mirren, Henry Kissinger: Liev Schreiber

Forgatókönyvíró: Nicholas Martin

Producer: Michael Kuhn, Executive Producer: Shivani Rawat, Andrew Karpen.

[popup][/popup]