Globális fórum az antiszemitizmus ellen

Írta: tev.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

A Tett és Védelem Alapítvány képviselői idén is részt vesznek a GFCA (Global Forum for Combating Anti-Semitism) kétévente megrendezésre kerülő kongresszusán. Május 12-én több mint ötven ország nyolcszáznál több küldötte érkezik Jeruzsálembe, hogy az antiszemitizmus elleni küzdelem globális fórumán kicseréljék tapasztalataikat, és lefektessék a következő két év stratégiai alapjait.

GF4CAAz elmúlt időszakban az antiszemitizmus elképesztő felerősődésének lehetünk tanúi világszerte. Európában gyakoriakká váltak a zsidó közösségeket ért antiszemita támadások. Halálos terrorakciókat követtek el zsidók ellen Párizsban, Toulouseban,  Brüsszelben és Koppenhágában. Az agresszív cselekmények növekvő számával kell szembenéznünk és visszaszorításukra megoldást találnunk.

A ma kezdődő fórum két témára koncentrál. Elsőként azt vizsgálja, hogyan adnak teret a „legősibb gyűlölet” terjedésének a média új formái. Az interneten és azon belül a  közösségi oldalakon az antiszemita anyagok akadálytalanul és soha nem látott sebességgel terjednek világszerte. A globális összeköttetések és adatátviteli rendszerek új eszközeinek korában hatalmas kihívást jelent az emberi méltóság megőrzése. Új módszerek kidolgozására van szükség, amelyek javítják az internethasználat erkölcsi standardjait anélkül, hogy szabadságát korlátoznák.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]