Gázolásos merénylet Jeruzsálemben – tizenegyen megsebesültek, a támadót lelőtték

Írta: Shiri Zsuzsa/MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Tizenegyen megsebesültek egy jeruzsálemi buszmegállóban – köztük egy másfél éves gyerek.

A megállóba csapódott autó

A kisgyerek és egy hatvanöt éves asszony közepesen, kilencen könnyebben sebesültek meg a város bejáratánál egy buszmegállóban várakozva, amikor a kelet-jeruzsálemi Bét Hanina nevű lakónegyed egy palesztin lakosa gépkocsival szándékosan közéjük hajtott.

A támadás a város mentőállomásának közelében történt, ezért a mentők pillanatok alatt a helyszínre érkeztek, majd két jeruzsálemi kórházba szállították a sérülteket.

Móse Edri, a rendőrség szóvivője a rádióval azt közölte, hogy a helyszínen tartózkodó, és a merénylővel végző civilek és biztonságiak lélekjelenléte egy nagyobb merényletet akadályozott meg, mert a kocsiban egy baltát találtak, amivel minden bizonnyal izraeliek életére tört volna a támadó.

Lelövik a terroristát

Izraelben és a palesztin területeken már harmadik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a hasonló támadások, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják.

[popup][/popup]