Gázolásos merénylet Jeruzsálemben, öten megsérültek

Írta: Shiri Zsuzsa / MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Megsebesült öt izraeli határőrnő, amikor péntek reggel egy palesztin férfi közéjük hajtott  autójával Jeruzsálemben  –  közölte az izraeli katonai rádió.

Két határőr súlyosabban, három könnyebben sebesült meg a merényletben, amely katonai bázisuk kapujánál, egy villamosmegállónál történt. A helyszínen rálőttek a merénylőre, aki megsebesült. A merénylőt kórházba vitték. Ezen a környéken az elmúlt évben ötször hajtottak végre merényletet palesztinok.

A támadó további gyalogosokat is emgpróbált elgázolni

A támadó további gyalogosokat is megpróbált elgázolni (forrás: bbc.com)

Az akciót egy Kelet-Jeruzsálemben, Rász-el-Amúdban élő palesztin férfi követte el, aki a Maariv című újság honlapjának értesülése szerint a szándékos gázolás után kiszállt járművéből, és késsel a körülötte állókra támadt. Ekkor rendőrök és a villamos biztonsági őre üldözőbe vették, és súlyos sebesülést okozó lövéseket adtak le rá.

Nir Barkat, Jeruzsálem polgármestere kijelentette, „nem hagyjuk, hogy a terror megzavarja életünk mindennapjait, kompromisszumok nélkül vívjuk ellene a harcot, és folytatjuk a városban jelenleg folyó purimi ünnepséget” – utalva az ezekben a napokban zajló zsidó örömünnepre.

Jeru attak 2

A bárd, amivel a férfi az autóból kiszállva vagadalkozni próbált

 

Avigdor Liberman külügyminiszter azt mondta, „a jeruzsálemi gázolásos merénylet sajnos ismét bebizonyította, hogy csak akkor lehet majd jelentősen csökkenteni a merényletek számát, ha a terroristák tudják, hogy halálbüntetés jár minden terrorakcióért”. Szavaival pártja, a Jiszráél Béténu (Izrael a Hazánk) választási programjára utalt a március 17-i parlamenti választások előtt, követeléseik között szerepel ugyanis a halálbüntetés bevezetése Izraelben a terroristák ellen.

[popup][/popup]