Gázai rakétákkal indult az év Izraelben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Az Izraeli Védelmi Erők szombat reggel megerősítette, hogy két rakétaindításra került sor a Gázai övezetből, a lövedékek Tel Aviv nagyvárosi területén, Gus Dan régióban a tengerben landoltak.

Egy korábbi kép: A „Vaskupola” felrobbant egy Izrael felé tartó rakétát (Forrás: Wikipedia)

A fejleményeket az ujkelet.live ismerteti.

Sérülésről vagy anyagi kárról nem érkezett jelentés.

A hadsereg nyilatkozata megjegyzi, hogy mivel a rakéták lakatlan területre tartottak, így a szirénák valamint a Vaskupola rakétavédelmi rendszer sem aktiválódott.

Gus Dan körzetből sok lakos nem sokkal 07:00 előtt egy nagy robbanásról számolt be, amely a lakóhelyükön – különösen Jaffó és Bat Jam partjainál – hallatszott. Becslések szerint azért nem volt figyelmeztetés, mert a terület, ahol a rakéta landolt, a poligonon kívül esik.

A 12-es csatorna szerint a gázai közösségi médiában folyó diskurzus alapján a támadás mögött az övezet második legnagyobb terrorszervezete, a Palesztin Iszlám Dzsihád állhat. Míg a terrorista frakciók egyik forrása a palesztin médiának azt nyilatkozta, hogy nincs szó szándékosságról, az időjárás okozta a rakétaindításokat.

A Ynet hírportál szerint az incidens körülményei még tisztázatlanok, a hadsereg vizsgálja, hogy az éjszakai viharos időjárás miatt villámcsapás következtében működésbe léphettek-e a kilövők. Erre a múltban már többször volt példa.

Szerdán a Védelmi Minisztérium megbízásából a gázai határkerítésen dolgozó polgári cég izraeli alkalmazottja könnyebben megsérült a lábán egy lövöldözés következtében, és a helyszíni ellátás után az askeloni Barzilai Kórházba szállították.

Az Izraeli Védelmi Erők az incidensre reagálva tanktűzzel a Gázai övezetet uraló Hamász terrorszervezet katonai posztjait támadta.

ujkelet.live

Címkék:Gáza, Izrael

[popup][/popup]