Gázából 350 rakétát indítottak Izrael felé – Izrael válaszol

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Gázából mintegy háromszázötven rakétát indítottak Izrael felé, miután az izraeli légierő újabb légicsapással ismét egy páncéltörő rakétát kilőni készülő osztaggal végzett a Pajzs és nyíl hadműveletben szerdán – jelentette a helyi média délután.

Izraeli szirénák hangjára menedéket keresnek az úton lévők is (Fotó: Times Of Israel/Shoshana Solomon)

A háromszázötven rakétából körülbelül ötven még az övezetben felrobbant.

A Vaskupola légvédelmi rendszer befogta a lakott településeken becsapódni készülő lövedékek túlnyomó részét. A palesztin oldalon a Pajzs és nyíl hadművelet kezdete óta 19 halottat és 37 sebesültet vettek számba.

Az izraeli hadsereg közzétette az Iszlám Dzsihád osztag elleni legújabb légicsapásról készített felvételeket. Egy olyan járműre lőttek, amelyen a szervezet több munkatársa egy rakétakilövő-hely felé tartott.

Palesztin médiajelentések szerint legalább egy ember meghalt a légicsapásban. Ezt követően a Pajzs és nyíl hadművelet keddi kezdete óta először megszólaltak a légvédelmi szirénák Askelonban és a Gázai övezettel szomszédos térségben, összesen mintegy harminc rakétát lőttek Izrael felé az övezetből.

A Szderotra irányzott kilenc rakéta mindegyikét elfogta a Vaskupola légvédelmi rendszer, amelynek ellenrakétaindító-egységeit már kedden kitelepítették a veszélyeztetett területekre. A gázai rakéták után nem jelentettek izraeli személyi sérüléseket, és anyagi kár sem keletkezett.

Az izraeli hadsereg kedd hajnalban a Pajzs és nyíl néven elindított hadműveletben megölte a Gázai övezetben az Iszlám Dzsihád iszlamista terrorszervezet három katonai vezetőjét egy héttel azután, hogy ez a szervezet az övezetből több mint száz rakétát lőtt ki Izraelre. (MTI, Shiri Zsuzsa)

[popup][/popup]