Frölich Róbertet továbbra is a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának tekinti a rabbitestület

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle

Továbbra is a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának tekinti a rabbiestület Frölich Róbertet. Ezt maga az érintett közölte az MTI-vel szerdán, a testület ülése után.

Frölich Róbert főrabbiSchwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy felmondott Frölich Róbertnek, a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának és feleségének, Frölich Katalinnak a zsinagóga beléptetési rendszerével kapcsolatos tisztességtelen pályáztatás miatt.

Frölich Róbert, aki a rabbitestület alelnöke is, azt írta, hogy miután meghallgatták őt arra az álláspontra jutottak: az ellene “megfogalmazott vádak rágalmak”, ezeket a leghatározottabban visszautasítják.

“Tekintettel arra, hogy Frölich Róbert főrabbi eltávolítását (…) vallásjogilag és erkölcsileg egyaránt elfogadhatatlannak tartjuk, így összhangban a Dohány utcai közösség kinyilvánított akaratával őt továbbra is a Dohány utcai Zsinagóga főrabbijának tekintjük, és e tisztségében ezennel megerősítjük” – idézte Frölich Róbert a rabbitestület álláspontját.

[popup][/popup]