Frankel, Bét Orim: Újra személyes jelenlét mellett tartják a zsinagógai szombatfogadásokat

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Több közösségből is értesítést kaptunk, hogy több mint egy év után ismét megnyílnak a gyülekezetek házai, és személyes jelenlét mellett fogadják a szombatot.

A Frankel Leó úti zsinagóga

A II. kerületi Frankel Leó úti zsinagógában előzetes regisztráció után, péntek este 19.00-kor kezdődik a szombatfogadás, melyet Verő Tamás főrabbi vezet.

A Bét Orim közösség a Bálint Ház (VI. Révay u. 16.) földszinti nagytermében Polnauer Flóra vezeti a liturgiát és Vári György tart hetiszakasz magyarázatot. 18:00 Gyertyagyújtás és péntek esti liturgia Polnauer Flórával. 18:45 Vári György hetiszakasz magyarázata: „Hogyan lázadjunk és miért? A lányok tanítása” címmel.

A jelenléthez oltási igazolvány szükséges. A nagyobb biztonság kedvéért kérik, mindenki hozzon magával arcvédő maszkot is.

Akik nem tudnak vagy még nem szeretnének személyesen megjelenni, azok továbbra is az eddig megszokott online módon csatlakozhatnak a péntek estéhez.  Az online bejelentkezéshez szükséges link itt található  A bejelentkezéshez kérik, mindenki jól azonosítható névvel regisztráljon.

A Dohány utcai zsinagóga

A Dohány utcai zsinagógát is megnyitják. “Természetesen a biztonság a legfontosabb” – írják – így csak a második oltáson túlesett, oltási igazolvánnyal rendelkezőket tudják fogadni. Mindenkit szeretettel várnak ezekben az időpontokban: Hétfő és csütörtök reggel – 8:30. Hétfő és csütörtök este – 18:00. Péntek este – 18:00. Szombat reggel – 9:30.

A lágymányosi Bét Sálom zsinagóga már korábban visszaállt a személyes jelenlét mellett tartott imádkozásra, hét közben is imádkoznak reggelente, péntek este és szombaton pedig tanulással egybekötve várják az érdeklődőket.

Számos vidéki zsidó közösség is visszatért a zsinagógákba, az érdeklődők a helyi gyülekezet honlapján, facebook oldalán tájékozódhatnak.

[popup][/popup]