“Feloldhatatlan ellentétek miatt” távozik az EMIH lapcsaládjába tartozó 168Óra főszerkesztője

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A 168Óra főszerkesztője, Tóth Ákos facebook oldalán tette közzé, hogy október elsejétől távozik a laptól, és vele együtt távozik Lakner Zoltán és Krajczár Gyula, akik eddig főszerkesztő-helyettesként segítették a munkáját.

Tóth Ákos

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez kötődő Brit Média Kft tulajdonában álló lap főszerkesztője, többek között ezt írta:

„Mint azt bizonyára már mindenki hallotta, október 1-én – a lap tulajdonosaival fennálló föloldhatatlan ellentéteim miatt – távozom a főszerkesztői posztról és a laptól is. Utódom Rózsa Péter, a Klubrádió eddigi főszerkesztő-helyettese lesz.”

Rózsa Péter az utóbbi hónapokban Csak semmi majré – Magyar zsidó történetek címmel vezetett többek között műsort az EMIH érdekeltségi körébe tartozó Klubrádióban, melynek a változó vendégek mellett állandó meghívottja volt Köves Slomó, az EMIH vezető főrabbija.

*

Mint ismeretes, nemrég az EMIH Milton Friedman Egyeteméhez tartozó Magyar Zsidó Történeti Intézet történészei közül távoztak hárman, mert nem kívánták véleményezni a fenntartó felkérésére a Sorsok Háza koncepcióját.

Távozásuk kapcsán azt is közzétették, hogy korábban ígéretet kaptak, nem kell foglalkozniuk a vitatott intézménnyel, mert “a Magyar Zsidó Történeti Intézet sem szervezetileg, sem programjában nem kapcsolódik a Sorsok Házához.”

 

[popup][/popup]