Felhívás az EU-hoz: Nyilvánítsák terrorszervezetnek a Hezbollahot!

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Az American Jewish Committee, az egyik legbefolyásosabb zsidó szervezet kampányt hirdetett, amelynek célja, hogy az Európai Unió nyilvánítsa terrorszervezetnek a Hezbollahot.

Az EU jelenleg különbséget tesz a Hezbollah “katonai” és “politikai szárnya” között, így a terrorszervezet gyakorlatilag akadálytalanul végzi pénzügyi és toborzó tevékenységét Európa-szerte. Az AJC most Európa országainak parlamenti képviselőihez fordult, hogy támogassák ez ügyben közzétett, az EU-nak címzett nyilatkozatukat, amelyben felszólítják az Európai Uniót, nyilvánítsa a Hezbollah teljes egészét terrorszervezetnek. Holnap egy A 230 aláíróhoz számos magyar parlamenti és Európai Parlamenti képviselő is ccsatlakozott. (az aláírók listájaitt található).

Az AJC ma délután 3-kor online sajtótájékoztatón mutatja be az ezzel kapcsolatban összegyűlt anyagot.

Az AJC Transzatlanti Intézet igazgatója, Daniel Schwammenthal, a Transatlantic Friends of Israel (TFI) elnöke, Lukas Mandl (Ausztria) és aTFI alelnöke, Dietmar Köster (Németország) vitatják meg a nyilatkozatot, amelyet egy beszélgetés követ Matthew Levitttel (Washington Institute), aki bemutatja legújabb kutatásának eredményét az iráni proxyként működő globális terrorhálózattal kapcsolatban.

 

Címkék:Európai Unió, Hezbollah, Terrorszervezet

[popup][/popup]