Ezrek vettek részt a béketüntetésen Tel-Avivban, együttműködést sürgetve zsidók és arabok között

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ezrek vettek részt szombat este Tel-Aviv központjában egy béketüntetésen, zsidó-arab partnerségre sürgetve, támogatva a tűzszünetet és felszólítva Izraelt, hogy oldja meg a palesztinokkal évtizedek óta tartó konfliktusát, amely az elmúlt két hétben ismét halálos harcokat eredményezett a Gázai övezet terrorszervezeteivel. 

David Grossmann

,,Mi, izraeliek, még mindig nem vagyunk hajlandóak észrevenni, hogy lejárt az az idő, amikor hatalmunk ki tud kényszeríteni egy számunkra kényelmes és csak nekünk megfelelő valóságot a mi igényeinkre és érdekeinkre szabva” – mondta David Grossman író a Habima téri tömegnek – tudósít az ujkelet.live.

,,A háború csak a haduraknak jó … Benjamin Netanjahunak, de rossz mindkét népnek. Vannak civilek Gázában és vannak civilek Izraelben, és ki kell hagynunk őket a terror köréből” – mondta a többnyire arab törvényhozók alkotta, három pártból álló Egyesült Lista szövetség vezetője, Ayman Odeh, aki az ,,egy közös jövőt mindannyiunk számára” elvet szorgalmazta.

Ezt az elképzelést osztotta a tüntetésen felszólaló másik politikus, a baloldali Meretzből Tamar Zandberg.

,,Nem véletlen, hogy az erőszak akkor tört ki, amikor azt kezdtük érezni, hogy talán a zsidók és arabok is együttműködhetnek a politikában. Néhány ember szabotálni akarta ezt a jövőképet, folytatni akarta a gyűlöletet, az uszítást és az erőszakot” – állította Zandberg. “De ma este és itt azt mondjuk nekik – elég volt. Most is lehet és létre is kell hoznunk egy másik kormányt Izraelben, amely nem ösztönöz gyűlöletre, nem uszít, nem választja szét a zsidókat és az arabokat.”

Teljes cikk

[popup][/popup]