Ezoterikus magyarságkutató antiszemita beütéssel – a lovagkereszt új kitüntetettje

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Gyárfás Ágnest, a Miskolci Bölcsész Egyesület elnökét is lovagkereszttel jutalmazta a kormány augusztus 20-a alkalmából. 

A lovagkereszt (Fotó: MTI / Kovács Tamás)

“Az ezoterikus magyarságkutatásban jeleskedő magánintézményt korábban a GVH is megbüntette” – írja a telex.hu -, mert jogosultság nélkül adtak ki egyetemi diplomákat.

“A Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését adományozta Gyárfás Ágnesnek, a Miskolci Bölcsész Egyesület elnökének. A kitüntetéssel az ezoterikus magyarságkutatás és alternatív őstörténet idáig állami elismerésektől távol álló, szakmai kritikák szerint évtizedek óta áltudományos nézeteket terjesztő intézményének vezetőjét díjazták.

Az intézményt már ekkor is a most kitüntetett Gyárfás Ágnes vezette. Ő annak a Jézust párthus hercegnek tekintő, a magyarokat a sumérokkal azonosító Badinyi Jós Ferencnek a tanítványa, aki a turanista ősmagyar vallást antiszemita toposzokkal és áltudományos tartalommal exportálta vissza Magyarországra a rendszerváltás környékén az emigrációból, és maga is aktív szerepet játszott a miskolci „magánegyetem” formálásában. Az egyesület Ősi gyökér című folyóiratának az impresszum szerint a 2007-ben meghalt Badiny az örökös főszerkesztője, a tényleges, e világi pedig Gyárfás Ágnes.”

Gyárfás Ágnes

“A magyarság ősi kultúrájának kutatására és az oktatásszervezői munkájára hivatkozva lovagkereszttel díjazott Gyárfás írásaiban többek között arról értekezik, hogy a magyar nyelv ősnyelv, a világ helynevei mind visszavezethetők magyar gyökökre, a magyarok Isten fiai és gyermekei, ő maga pedig sumér táblákon azt találta, hogy az Úr a Kárpát-medencét jelölte meg az égben a hun és a magyar nép lakhelyéül.

Egy 2017-es cikkében a magyarság erkölcsi fölényét a kormány és az EU-s intézmények konfliktusának kontextusában vizsgálta, ezzel magyarázva a velünk szembeni általános irigységet, és mellékesen azt is, hogy mi a gond a pszichoterápiával: „Azért nem működik nálunk a nyugati pszichológia, mert az indoeurópai mitológia alacsonyabb erkölcsi alapon áll, mint a magyar. (…) Csak megemlítem a Brüsszeli Európa Tanács magyarság iránti ellenérzetét, melynek alapja lehet értetlenség, de lehet a pontos megértéséből fakadó félelemérzet, esetleg irigység” – fogalmazott A magyar gondolkodásmód című tanulmányában.

Egy másik cikkében arról számolt be, hogy a magyaroknak valamikor lófej formájú kristálygömbjeik voltak, de héber machinációk sajnos bekavartak.

„Őseink a kristályok erejének segítségével kommunikáltak és őrizték a régiek összegyűjtött tudását. Lófej formájú hatalmas kristálytömbökbe betáplálták kultúrkincseinket. Héber írástudók megismerték a kristályos információ tárolás és előhívás technikáját. Valaki kitalálta, hogy ezáltal lehet minket megrontani, és közel ötezer év óta folyik ez a művelet.” – idézi a cikket a telex.hu.

Teljes cikk

[popup][/popup]