Ez történik, ha meleg zsidóként kérdezni mersz az ásotthalmi mezőőrségről

Írta: Rényi Pál Dániel/444.hu - Rovat: Hírek - lapszemle

Léderer András, a Magyar Helsinki Bizottság menekültügyi koordinátora még múlt héten közérdekű adatigényléssel fordult Ásotthalom önkormányzatához az ott szolgálatot teljesítő fegyveres mezőőrök működésével kapcsolatban.

Léderer azt szerette volna megtudni, hogy pontosan miből áll a rendészeti feladatokat ellátó személyek tevékenysége, milyen formaruhában dolgoznak, hányan vannak és hogy a fegyveres biztonsági őrségről és a mezei őrszolgálatról szóló törvény alapján milyen fenntartói utasításokat kaptak tavaly szeptember óta.

 A korábban az SZDSZ-nél politizáló Léderer azt is írja, kérdéseire nem kapott választ, viszont Ásotthalom függetlenként mandátumot nyert, azóta a Jobbik alelnökének megválasztott Toroczkai László saját Facebookjára kirakta képét és személyre szólóan reagált. Többek közt azt írta, hogy Léderer annak a szűk körnek az egyik képviselője, akik egész életükben külföldi pénzeken élve a magyarság ellen dolgoznak.

” (…) ő kezdett most adatgyűjtésbe az ásotthalmi mezőőrségről, nyilván azzal a céllal, hogy elérje a felszámolásunkat. Nem fog neki sikerülni, mert a törvények maximális betartásával tesszük a dolgunkat. De azért írjuk fel a jegyzetfüzetünkbe, hogy ki ez a Léderer András, hadd emlékezzen rá a történelem! Ő minden idők egyik legnyíltabban magyargyűlölő pártjának, az SZDSZ-nek volt vezetőségi tagja, valamint a párt ifjúsági szervezetének elnöke, aztán a Zsohár-féle Migration Aid nevű förtelemben bukkant fel.

Léderer egy interjúban azt mondta, hogy azért segít a migránsoknak, mert ő maga zsidó, és tavaly azt is baromira fontosnak tartotta nyilvánosságra hozni, hogy homoszexuális. Engem aztán rohadtul nem érdekelnek a hajlamai, javaslom, hogy írja ki egy táblára is, hogy zsidó és homoszexuális, aztán sétáljon végig a táblával valamelyik nyugat-európai No-Go Zónán, majd meglátja, hogyan fogadják a kedvencei. Ide viszont ne jöjjön, Ásotthalomról rendeletben tiltottuk ki a hozzá hasonlóan a rend ellen fellépő személyeket és szervezeteket!”

Léderer András korábban vezette az Új Generációt, az SZDSZ ifjúsági szervezetét, mindig is vállalta zsidó származását, tavaly pedig egy publicisztikában írt először melegségéről, miután felbosszantotta magát Orbán Viktor egy megszólalásán.

A teljes cikk itt olvasható.
[popup][/popup]