Ez nem egy jelenet a Faudából – a gázai harcok során súlyosan megsérült a sorozat egyik sztárja

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Idan Amedi a Fauda sorozat ismert sztárja, aki Izraelben  zenészként is méltán elismert és népszerű, az Izraeli Védelmi Erők egyik harcászati egységének tartalékosaként a gázai Khan Junesz melletti harcok során tegnap megsebesült, és súlyos állapotban helikopterrel szállították a Siba Tel Hasomer orvosi központba.

Idan Amedi (Fotó: Screenshot)

Idan repeszsérüléseket szenvedett, családja szerint megműtötték, és már túl van az életveszélyen. A lakosságot arra kérik, hogy imádkozzanak mielőbbi felépüléséért.

Barátai és pályatársai Lior Raz és Avi Isszacharoff azt mesélték, hogy akár a sorozatban is, Idan egy igazi hős, aki a háború első napján úgy döntött, hogy mindent félretesz, és harcolni indul.

“Izrael népe él, mi itt keményen dolgozunk mindenki biztonságáért. Szeretlek titeket otthon,” – nyilatkozta alig egy órával sérülése előtt a 12-es csatorna egyik riporterének

Őrület, amit itt felépítettek. Az itteni művelet egy központi főútvonalon zajlik. Több kilométernyi alagutat találtunk, fegyvereket, és különleges fegyvereket is. Az elmúlt két napban próbáltuk megsemmisíteni,”- tette hozzá.

Az egész ország nemzeti szimbóluma, aki félretett mindent és kiváltságokat mellőzve állt be a harcok sorába a   háború első napjaitól kezdődően, a közösségi médiában rendszeresen dokumentálta szolgálata eseményeit.

“Ez nem egy jelenet a Faudából, ez a való élet,” – mondta egy novemberi felvételen, hozzátéve, hogy elhatározását hasonlóképpen katonatársaihoz a Hamász október 7-i mészárlása, és az áldozatok iránti aggodalom motiválta – “Isten és mi álljunk bosszút vérükért.” – írja az Ujkelet.live, itt pedig Idan énekel egy korábbi felvételen:

Idan Amedi – Chelek MeHazman LIVE | עידן עמדי – חלק מהזמן

ספוטיפיי: https://spoti.fi/2nHKwqc אייטונס: https://apple.co/2pgHs4Z אפל מיוזיק: https://apple.co/2nINE5h ווליום: https://bit.ly/2pjJrpd מיוזיקס: https://bit.ly/2oorbur דיזר: https://bit.ly/2mS3avc יאנדקס: https://bit.ly/2p85hM7 סלקום: http://hyperurl.co/hvhafz פלאפון: http://hyperurl.co/61x8qw פרטנר: https://bit.ly/2mVUDHM הוט מובייל: https://bit.ly/2mQ463b __ מילים ולחן: עידן עמדי עיבוד והפקה מוסיקלית: עידן עמדי מילים: חלק מהזמן היו בי חששות על מה שרציתי להגיד ולא אמרתי אולי כבר לא אומר

[popup][/popup]