Év végére felújítják a zsinagógát

Írta: Dombai Tünde / www.delmagyar.hu - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

Tavasszal elkezdődhet a szegedi zsinagóga kupolájának, tetejének és homlokzatának felújítása. Helyreállítják a kerítést és a bibliai kertet is, és készítik a terveket a belső renoválásra.

szegedi– Zajlik az egyeztetés a tervezőkkel és a szakértőkkel. A közbeszerzési eljárások után a kivitelezés várhatóan márciusban kezdődhet el. A határidő év vége lesz – mondta el érdeklődésünkre Lednitzky András, a Szegedi Zsidó Hitközség elnöke a zsinagóga kormánytámogatással megvalósuló 950 millió forint értékű felújításáról.

Előreláthatólag nagy külső renoválásba fognak, ami érinti a tornyot, a kupolát és a tetőszerkezetet. Helyreállítják a külső homlokzatot, és gondoskodnak az esővíz elvezetéséről, ami most a járda miatt közvetlenül az épület alá folyik. Rendbe tetetik a külső lépcsőt és a kerítést, valamint a bibliai kertet. A pénzbe bele kell, hogy férjen a tervezés, a szervezés és a kivitelezés. Egyedül a tervezésre írtak ki meghívásos közbeszerzést, hogy az a cég folytathassa a munkát, amely húsz éve alapos kutatást és felmérést végzett. A többi munkára nyílt pályázatot hirdetnek.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]