Erőszakkal szolidaritást?

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A Black Lives Matter tüntető csoport felvonulói vacsorázó emberek zaklatásával akarták kifejezni az elégedetlenségüket és kikövetelni szolidaritásukat.

A menet washingtoni utcákon vonult végig, többek között „A fehérek hallgatása erőszak!”-felkiáltással – írja a 444..hu, és az éttermek előtti asztaloknál ülőket szólították fel arra, hogy emeljék fel az ökölbe szorított kezüket, a BLM melletti kiállásképpen.

Sokan így tettek, de voltak, akik nem akarták ezt tenni csak azért, mert rájuk kiabál egy csoport tüntető. A Washington Post tudósítója szerint volt, aki azt válaszolta, hogy feketék mentális egészségével foglalkozó civil szervezetnél dolgozik, de vele is tovább ordítottak.

A 49 éves fotós és várostervező, Lauren B. Victor és társasága egy mexikói étteremben ültek, amikor körülállták a nőt és folyamatosan kiabáltak rá, de így sem akarta felemelni a kezét.

No Title

1) In a scene that played out several times Monday, a Black Lives Matter protest that began in Columbia Heights confronted White diners outside D.C. restaurants, chanting “White silence is violence!” and demanding White diners show their solidarity. #DCProtests pic.twitter.com/fJbPM76vb0

“White silence is violence”: A fehér csend erőszak – kiabálták többek között a tüntetők.

“Talán dünnyögj egy új mesét, / fasiszta kommunizmusét” – juthat eszébe irodalmilag műveltebbeknek József Attila egy sora, amint ezt a facebookon idézte is egy kommentelő.

[popup][/popup]