Erdogan gratulált Netanjahunak

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Recep Tayyip Erdogan török elnök gratulált Benjamin Netanjahunak a Likud-vezér múlt heti választásokon aratott győzelméhez.

„Gratulálok a választásokon elért győzelméhez, és hiszem, hogy az új kormány folytatni fogja a diplomáciai együttműködést minden területen, oly módon, hogy békét és stabilitást hozzon a régióban” – áll a levélben Netanjahu irodája szerint, amelyet magarul az ujkelet.live ismertetett.

Erdogan és Netanjahu híresen rossz viszonyban voltak. A török elnök nevezte már Netanjahut “terroristának” és “tolvajnak”, illetve egy választási rendezvényen lezsarnokozta, „aki 7 éves gyerekeket mészárol le.”

Emlékeztető: Jáir Lapid miniszterelnök és Erdogan török elnök augusztusban bejelentette az országok közötti diplomáciai kapcsolatok helyreállítását és a nagykövetek visszatérését.

Ez az Ankara és Jeruzsálem között hónap óta tartó közeledés hatása volt, amely során Jichák Herzog és Erdogan elnök Ankarában, valamint Lapid és a török külügyminiszter Ankarában és Jeruzsálemben találkozott.

ujkelet.live

[popup][/popup]