Elszakadás és visszafordulás – Budapest főpolgármester-helyettesének memoárkötete

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Magvető Kiadó Tények és Tanúk sorozatában szeptember elején kerül a könyvesboltokba Székely Gábor közgazdász, volt budapesti főpolgármester-helyettes memoárkötete Elszakadás és visszafordulás címmel. 

Székely Gábor, könyve borítóján

Székely Gábor közgazdász számos közéleti posztja közül legismertebb talán, hogy ő volt a rendszerváltás után Demszky Gábor főpolgármester egyik helyettese.

Azt azonban kevesen tudják róla, hogy Egerben született vallásos zsidó családban néhány évvel a vidéki zsidók nagy részének elpusztítása után, kamaszként hagyta el a vallást, az egyetem elvégzése után városi tanácsoknál dolgozott pénzügyi szakemberként, innen vezetett az útja a rendszerváltás után a budapesti főpolgármesteri hivatalba.

Évtizedek múltán visszatért a gyökereihez, azóta rendszeresen többekkel együtt tanulja a zsidó vallás hagyományait. A vallásos egri zsidó családban született szerző szeptember elején a Magvető Kiadónál megjelenő könyvében leírja azt a folyamatot is, hogy hosszú évtizedek múltán miképpen talált vissza gyökereihez, a valláshoz és a hagyományhoz.

[popup][/popup]