Elraboltak három izraeli tinédzsert

Írta: jég - Rovat: Hírek - lapszemle

A három fiatalnak csütörtök este veszett nyoma.

Utoljára a Területeken fekvő Gus Ecion településblokk határában látták őket, amikor autóstoppal igyekeztek hazafelé.

3teen

A három fiatal kilétét nem hozták nyilvánosságra

A hadsereg hatalmas erőkkel kezdte meg a kutatást, de egyelőre csak egy kiégett autót találtak, amit feltehetőleg az emberrablók használtak. Netanjahu miniszterelnök már felhívta az elrabolt fiatalok szüleit, elmondta, hogy minden megmozgatnak a fiúk kiszabadításáért, és kitartást, lelkierőt kért a nehéz helyzetben lévő szülőktől.

53860550970100490303no

Akcióban a hadsereg (Fotó: Reuters)

A Hamasz és más iszlámista szervezetek vezetői az elmúlt hetekben többször szólították fel híveiket emberrablásra, mert a katonai túlerőben lévő Izraellel szemben ez bizonyult a leghatásosabb fegyvernek. Ilyenkor a kiszolgáltatott helyzetben lévő áldozatokkal és a kétségbeesett szülőkkel erősen szolidáris izraeli közvélemény nagy nyomást gyakorol a kormányra, hogy teljesítse az emberrablók feltételeit.

538641801000100640360no

Az elrabolt fiatalok hozzátartozói a Nyugati Falnál imádkoznak (Fotó: Ynetnews)

Ez legutóbb Gilad Salit esetében mutatkozott meg: az elrabolt és több mint három éven át fogságban tartott izraeli katonáért végül több, mint ezer palesztin foglyot engedtek szabadon – közöttük nagyon sok terrorista cselekményért életfogytiglani börtönre ítélt, többszörös gyilkost.

A Hamasz közleményében üdvözölte a sikeres emberrablást.

538578942874598490321no

A kiégett autó, amit feltehetőleg az emberrabláshoz használtak (fotó: Ynetnews)

[popup][/popup]