Elhunyt Urbán Erika színésznő

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A színésznő a Vidám Színpad egyik legkedveltebb művésze volt. Kabos Lászlóval nem csak a színpadon, hanem az életben is több, mint 30 éven át egy párt alkottak. 71 éves korában érte a halál.

Kabos László és Urbán Erika

Urbán Erika 1949. július 27-én született, Szolnokon. Édesanyja Bege Margit színművésznő volt. 1972-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán! 1973-tól a Vidám Színpad egyik legnépszerűbb művésze volt. Legendás párost alkottak a színpadon de az életben is Kabos Lászlóval – írja a szinhaz.online a Blikk nyomán.

– Sokan nem értették, hogy szerethettem bele Kabosba, a hátam mögött lekurváztak, de imádtam Lacit, az illatát, a gyönyörű lelkét, pedig soha nem vett feleségül – emlékezett egy riportban Erika.

Arról szólva, hogy soha nem házasodtak össze, úgy fogalmazott:

“Át kellett volna térnem a zsidó vallásra, amit meg is tettem volna szívesen, de nem engedte, mert rettegett egy újabb holokauszttól. Nekem ő volt az anyám, az apám, a testvérem, a barátom és a szerelmem együtt. A sors rendelt minket egymásnak! Nem lehettem a felesége, csak szó szerint az élete társa.”

Urbán és Kabos egy korábbi képen

Erika állította, a Kiskabos mellett nem lehetett unatkozni. Bár a komikuskirálynak keserű sorsa volt, gyalog tért haza a haláltáborból, és elvesztette majdnem az összes rokonát, mégis legendás volt vidámsága, humora. „Anyukám, mindennek a jó oldalát kell nézni”– mondogatta.

A színésznő két könyvet is írt, Az én Kabosom és a Sors pórázán címmel.

Urbán Erikán 2019-ben hajtottak végre életmentő műtétet, akkor két hónapig feküdt kórházban, miután egy fogimplantátuma elrákosodott.

[popup][/popup]