Elhunyt Székhelyi József

Írta: Szombat / atv.hu - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

71 éves korában elhunyt a Jászai Mari-díjas színművész – adta hírül a Bálint Ház Facebook-oldala. A színész halálhírét megerősítették Székhelyi családjából az ATV-nek.

Székhelyi József (MTVA Fotó: Zih Zsolt)

Fia, Márton, az alábbi szavakkal tette nyilvánvalóvá a tényeket a facebookon:

Drága Publikum! Székhelyi József, mindenki Papája, Apuja, Jocója és Józsija ma fegyelemmel, végtelen türelemmel és erővel folytatott küzdelmét követően békésen, nyugalomban letette a fegyvert, mert piszkosul gyűlölt minden háborút. Temetéséről később intézkedünk.”

A színművész tavaly óta küzdött rákkal, a kezelések ellenére áttétek alakultak ki nála, így júniusban átesett egy, a gerincét érintő beavatkozáson.

1971-ben végezte el Színház- és Filmművészeti Főiskolát, karrierje a kecskeméti Katona József Színházban indult. 1979-ben átszerződött a fővárosi Nemzeti Színházba, 1983-ban a Madách Színház, 1992 és 1994 között az Arizona Színház tagja lett, majd 1994-től Sopronba szerződött. 1998 óta a Soproni Petőfi Színház és a budapesti Nemzeti (2000 óta a Pesti Magyar Színház) munkatársa. 2003 és 2008 áprilisa között a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója. 2014-től a Veres 1 Színház társulatának tagja.

2012. június 1-jétől azonnali szabadságra küldte a Szegedi Nemzeti Színház, a felmondási idő után 2013. február 1-jétől öregségi nyugdíjas lett.

A Heti Napló július elején készített interjút a színművésszel, ahol arról beszélt, hogyan viseli a betegséget. Székhelyi József utolsó interjúját itt tekintheti meg:

[popup][/popup]