Elhunyt Nehama Rivlin, az izraeli enök felesége

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Nechama Rivlin, Reuven Rivlin elnök felesége kedd reggel a Petach Tikva-i Beilinson Kórházban,  egy nappal 74. születésnapja előtt elhunyt.

 

“Három hónappal a tüdőátültetést követően, Nechama Rivlin ma reggel elhunyt. Sajnos az orvosok minden erőfeszítése, hogy stabilizálják az állapotát az átültetést követő komplex rehabilitációs folyamat során, sikertelennek bizonyult,” nyilatkozta a kórház.

“A mellkas, a tüdő, a kardiológia és az intenzív osztályok orvosi csapatai egész idő alatt Rivlin asszony ágya mellett voltak.”

“Szomorú nap ez mindannyiunk számára a kórházban. A kórházi személyzet gyászol.”

“Részvétünket küldjük az államfőnek, gyermekeiknek, unokáiknak és családjuknak.”

Nechama Rivlin korábban tüdőátültetésen esett át a Beilinsonban. Az elnök felesége tüdőfibrózisban szenvedett, és a műtétet a donor tüdőre való hosszú várakozási időszak előzte meg.

Míg a tüdőtranszplantációs műtét sikeres volt, Nechama Rivlin állapota súlyos maradt. Áprilisban, három héttel a beavatkozás után az állapota hirtelen romlani kezdett és ismét kórházba került. Rivlin elnök épp hivatalos külföldi látogatáson vett részt, amit a váratlan esemény miatt megszakított és hazatért.

Teljes cikk

 

[popup][/popup]