Egymilliárd dolláros adomány – a valaha volt legnagyobb ajándék

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Ruth Gottesman, a New York-i Albert Einstein Orvostudományi Főiskola volt professzora egymilliárd dollárt adományoz az iskolának, ami a legnagyobb ilyen jellegű ajándék, amelyet valaha is adtak az Egyesült Államokban.

Ruth Gottesman (Fotó:EVOKE)

A volt professzor a néhai férje által szerzett vagyonból adományoz. Az ajándéknak köszönhetően minden jelenlegi nappali tagozatos hallgatónak visszatérítik a 2024 tavaszi félévi tandíját, és minden leendő hallgató tandíjmentesen járhat az iskolába.

A New York-i Albert Einstein Orvostudományi Főiskola volt professzora egymilliárd dollárt adományoz az iskolának – ami a legnagyobb ilyen jellegű ajándék, amelyet valaha is adtak az Egyesült Államokban – hogy kifizesse a tandíjat az intézmény diákjai számára – írta a Reutersszemlézte a hírt az Index.hu.

Ruth Gottesman néhai férje, David „Sandy” Gottesman – Wall Street-i bankár és a Berkshire Hathaway korai befektetője – által szerzett vagyonból adományoz, aki 2022 szeptemberében halt meg.

Nagyon hálás vagyok néhai férjemnek, Sandynek, hogy a gondomra bízta ezeket a pénzeszközöket, és áldottnak érzem magam, hogy megadatott a kiváltság, hogy ezt az ajándékot egy ilyen méltó cél érdekében adhatom át – nyilatkozta Ruth Gottesman.

A professzor 1968-ban csatlakozott az orvosi főiskolához. Az iskolában eltöltött ideje alatt a gyermekek tanulási zavarait kutatta, és felnőtt írás-olvasási programot hozott létre. Jelenleg az egyetem kuratóriumának elnöke, és a Montefiore Health Systemben – az iskola társkórházának igazgatótanácsában – dolgozik.

[popup][/popup]