Egy tel-avivi taxist is megölt a menekülő ámokfutó

Írta: bzsh.hu - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Már biztos a rendőrök szerint, hogy a menekülő merénylő ölt meg egy taxist Tel-Aviv északi részén, nem sokkal azután, hogy tüzet nyitott egy bár vendégeire az egyik legforgalmasabb utcában.

terrorista_aviv-300x219Futva menekült el a helyszínről a támadás után a merénylő, Naszhat Milhem, ezt mondja a rendőrség, majd leintett egy taxit, amellyel a város északi részére ment, ahol egy szálloda mellett megölte a szintén arab sofőrt, akinek 11 gyereke volt. A kocsijával ment tovább egy darabig, utána viszont ott hagyta és eltűnt, azóta sem találják.

Az egyik izraeli tévécsatorna szerint a rendőröknek még ötletük sincs, hogy merre lehet. Mindenesetre több ellenőrzőpontot is felállítottak, emiatt. A belbiztonsági miniszter az egyik izraeli rádiónak azt mondta: szerinte a merénylő már nincs a város környékén. Ennek ellenére a város északi részén több utcát a kommandósok gyakorlatilag házról-házra járnak végig és mindenhova bekopognak – így akarnak megbizonyosodni arról, hogy Milhem nem rejtőzött el és ejtett túszokat valahol. A város északi része felett gyakran rendőrségi helikopter is köröz.

A rendőrök szerint a férfinél továbbra is fegyver van és mivel kiszámíthatatlan a viselkedése, nem lehet tudni, hogy nem támad-e esetleg újra valahol.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]