Egy Michelin-csillagos séf a zsidó kórház személyzetének főz Berlinben

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

 Mivel Michelin-csillagos éttermét be kellett zárnia, egy berlini sztárséf a koronavírus-járvány betegeit gyógyító orvosokra, ápolókra, valamint a rendőrökre és tűzoltókra kezdett el főzni.

Fotó: food-fellas.de

“Hősökre főzünk – ez a mottó azt jelenti, hogy olyan embereknek, akik a foglalkozásuk miatt nem dolgozhatnak otthonról” – mondta el Max Strohe, a Tulus Lotrek étterem főszakácsa és társtulajdonosa.

Németországban annak érdekében, hogy lelassítsák a járvány terjedését, március közepén bezártak az éttermek, edzőtermek és a legtöbb üzlet is.

Strohe és munkatársai több száz orvosra, ápolóra és más egészségügyi dolgozóra főznek, akik a berlini Zsidó Kórházban dolgoznak.

A kórház szóvivője, Jessica Maass elmondta, hogy a közösségi médiában figyelt fel a Tulus Lotrek mottójára: “hősökre főzünk”, és írt nekik egy emailt azzal, hogy náluk aztán tényleg sok hős dolgozik. Az étterem már másnap válaszolt, és csak annyit kérdeztek, hogy hány adag ételt küldjenek. “A következő napon 400 adag nagyszerű fogás érkezett hozzánk” – idézte fel Maass.

A koszttal a kórház ápolóinak vezetőhelyettese is nagyon elégedett: “Ez aztán tényleg nagyon finom étel – Michelin-csillagos fogások! Végre valami jó” – mondta.(MTI/Reuters)

[popup][/popup]