Demeter-ügy: Gulyás Gergely az EU-s politikusok rossz példáját okolja

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A miniszterelnökséget vezető miniszter szavairól a Transindex romániai magyar hírportál számol be.

Fotó: Transindex

Eszerint Gulyás az RMDSZ kampányát támogatni utazott Kolozsvárra, s ott kérdezte meg őt a Transindex munkatársa: nem gondolja-e, hogy le kellene mondania Demeter Szilárdnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának, miután egy cikkben Soros Györgyöt a Führerhez hasonlította, Európáról pedig azt mondta, hogy ez az ő gázkamrája.

Gulyás a portál tudósítása szerint az alábbiakat válaszolta:

„Most, amikor Európában komoly viták vannak, akkor higgadtságra lenne szükség, de ha a politikusok nem tanúsítják ezt a higgadtságot – gondoljunk arra összehasonlításként, amit az Európai Néppárt elnöke korábban a magyar miniszterelnökről mondott – akkor nehéz ezt a nem politikus kultúrszereplőktől elvárni. Én általánosságban azt tudom mondani, hogy higgadtságra, mértéktartásra és kompromisszumkeresésre van szükség, ha a jelenlegi európai problémákat meg szeretnénk oldani.”

Donald Tusk idén áprilisban úgy nyilatkozott, hogy „Carl Schmitt nagyon büszke lenne Orbán Viktorra”. Karl Schmitt ultrakonzervatív jogtudós, 1934-től a náci párt tagja, a hitleri diktatúra egyik jogelméleti megalapozója volt.

Címkék:Demeter Szilárd, Gulyás Gergely

[popup][/popup]