Dél-Izrael: lángoló leggömb landolt egy óvoda udvarán

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Gázából küldött lángoló anyagot szállító léggömb landolt egy határ közeli izraeli közösség óvodájának udvarán, miközben a gyerekek kint játszottak. A dolgozók biztonságba helyezték a gyerekeket, sérülés nem törtent

חדשות עשר on Twitter

הגן במושב שבמועצה האזורית שדות נגב, בו נחת בלון תבערה @bokeralmog https://t.co/E8COlgfK41

“Kimentünk délután az udvarra játszani a gyerekekkel,” – mesélte Batseva Baruchi a 10-es hírcsatornának. “Öt perc múlva valami égő és füstölgő anyag esett ránk az égből. Rögtön tudtam, hogy ez egy lángoló léggömb.”

Baruchi elmondása szerint ő és a Szdot Negev Regionális Tanács iskolájában dolgozó többi alkalmazott a gyermekeket egy védett szobába vitte. “Megmenekültünk. Mi lett volna, ha az egyik gyermek mellett landol?”

Fotó: Mohamed Asad

Röviddel az incidenst megelőzően egy izraeli drón tüzet nyitott egy csapat gázaira, akik tűzveszélyes léggömböket készültek Izraelbe indítani az övezet északi részéről. A támadásban két terrorista megsérült a Hamászhoz köthető Sehab hírügynökség szerint.

Korábban a nap folyamán szintén egy Gázából küldött lufi landolt egy általános iskola udvarán Eskol Regionális Tanács területén. A nyári szünet miatt nem tartózkodtak gyerekek a közelben.

Az elmúlt hónapokban napi rendszerességgel okoztak tüzeket a Gázából átreptetett lángoló sárkányok és lufik, elpusztítva több ezer holdnyi izraeli erdőt és mezőgazdasági területet.

A hétvégi összecsapásokra és a szűnni nem akaró gyújtogatásos támadásokra válaszul Avigdor Liberman védelmi miniszter hivatala hétfőn közölte, hogy Izrael tovább korlátozza az áruk beáramlását a Gázai övezetbe.

Kedd és vasárnap között Gáza nem fog üzemanyaghoz jutni a Kerem Salomon keresztül. Az élelmiszerek és gyógyszerek beáramlása folytatódik, de csak külön engedéllyel. Ezenkívül a gázai halászok csak három kilométerre hajózhatnak be a Földközi-tengerbe, a jelenlegi hat kilométer helyett.

Teljes cikk.

Címkék:Gáza, lángoló sárkány

[popup][/popup]