Darvas István főrabbi a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában folytatja munkáját

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) Hegedűs Gyula utcai zsinagógájának vezetése a közelmúltban úgy határozott, hogy a 110 éves közösség jövőjét szem előtt tartva szélesíti vallási elöljáróinak körét.

Darvas István főabbi

Ebben közrejátszott az a tény is, hogy a körzet rabbihelyettese, Davidovics László, akinek fontos szerepe van a zsinagógai imádkozások lebonyolításában, a kósersági felügyelet ellátásában és a felnőttoktatásban, egészségügyi okokból még hosszú ideig nem tud visszatérni a közösséghez.

Ennek okán a BZSH vezetőinek egyetértésével, Darvas István főrabbi 2022. május 1-től csatlakozik a XIII. kerületi nagy múltú körzethez és dr. Schöner Alfréd főrabbi mellett, vele együttműködve ellátja a vallási vezetői feladatokat.

Darvas főrabbi mindeközben még egy ideig továbbra is ellátja a Székesfehérvári Zsidó Hitközség vallási vezetői feladatait is. A főrabbi közössége is csatlakozik a Hegedűs Gyula utcai gyülekezethez.

A BZSH híre hozzáfűzi a fentiekhez, hogy mivel Darvas István az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetemen korábban dr. Schöner Alfréd főrabbi tanítványa volt, együttműködésük zavartalansága biztosítottnak látszik.

[popup][/popup]