Civil szervezetek a Hamasz foglyainak kiszabadításáért

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

“Magyarországi civil szervezetek 2023. október 26-án, csütörtökön 16.30 órakor Budapesten, a Vörösmarty téren közös szolidaritási rendezvényt szerveznek a Hamasz terrorszervezet által fogva tartottak szabadon bocsátásáért.

2023. október 7-én a Hamász állig felfegyverkezett katonái brutális módon meggyilkoltak több, mint 1200 izraeli és más nemzetiségű civilt, és 3000-nél is több embert sebesítettek meg. Ezen felül – a jelenlegi adatok szerint – 226 foglyot ejtettek, akiket a Gázai-övezetbe hurcoltak. A fogva tartottak között van 9 hónapos kisbaba és 80 évnél idősebb személy is.

theredballoon mozgalom már több országban szervezett hasonló megmozdulást, amelyen piros luftballonokra rögzítették az elhurcolt személyek képét és nevét, így hívva fel a figyelmet arra, hogy a civilek terroristák általi elrablása, fogva tartása és a velük való zsarolás gyűlöletes tett, amelyre nincs mentség.

Mi, civil szervezetek közös kiállásunkkal követeljük a több mint 20 kiskorú és 180-nál több felnőtt azonnali, feltételek nélküli szabadon engedését.

Találkozzunk október 26-án, csütörtökön a Vörösmarty téren!”

***

Ugyanazon a napon este 6 órakor: Szolidaritási koncert Izraelért a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában

Gryllus Dániel, Gryllus Vilmos és Ránki Sára előadásában Kányádi Sándor „Erdélyi jiddis népdalok” című műfordításkötetéből hangzanak el dalok azon a szolidaritási koncerten, amelyet a budapesti Hegedűs Gyula utcai zsinagógában tartunk október 26-án, csütörtökön este 6 órától.

A belépés ingyenes, ám a közönség pénzadományait eljuttatják Izraelbe a háború károsultjainak.

[popup][/popup]