Ciszjordánia: lelőttek egy rabbit, a hadsereg keresi a támadókat

Írta: Avi/ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

A hadsereg még keresi a rabbi gyilkosait, a Hamász dicsérte a terrortámadás elkövetőit.

Izraeli katonák átfésülik a terrortámadás környékét a tettesek után kutatva. (Fotó: Izraeli Védelmi Erők)

Az izraeli csapatok kedden éjszaka hajtóvadászatot indítottak a tettesek után egy halálos terrortámadást követően Észak-Ciszjordániában, melyben egy izraeli rabbit lelőttek, miközben Náblusz közelében az autópályán hazafelé tartott, nyilatkozta a hadsereg.

A palesztin média beszámolója szerint az izraeli csapatok lezárták a környékbeli utakat, és elkezdték átkutatni a közeli palesztin falvakat a lövöldözést elkövető terroristák után.

A hadsereg megerősítette, hogy Náblusz környékén útlezárásokat állított fel, a hadsereg központi parancsnokságának vezetője, Roni Numa vezérőrnagy, a Júdea és Szamária hadosztály vezetője, Eran Niv dandártábornok és a Szamária Brigád vezetője, Gilad Amit ezredes helyzetértékelését követően.

“Számos akcióról döntöttek, hogy megtalálják a fegyveres támadást elkövető terroristákat, beleértve a bejáratokkal és kilépésekkel kapcsolatos biztonsági ellenőrzéseket Náblusz városába, valamint katonákat helyeztek ki a városban és biztonsági ellenörzéseket léptettek életbe,” – mondta a hadsereg.

“További erőket hívtak a helyszínre, hogy végrehajtsák a küldetéseket a területen,” nyilatkozta a hadsereg.

A Havat Gilad előőrs közelében történt fegyveres támadást követően a közeli Yitzhar közösség telepesei bemenetek a szomszédos Burin palesztin faluba, és elkezdték kövekkel dobálni a palesztin lakosokat, jelentette az Izraeli Védelmi Erők.

A helyszínre kiérkező izraeli katonák feloszlatták a kődobáló telepeseket, nyilatkozta a hadsereg szóvivője.

Súlyos sérülésekről nem érkezett jelentés.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]