Ciprus: izraeli turistákat vádolnak nemi erőszakkal

Írta: MTI/Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Tizenkét Izraelből érkezett turistát vett őrizetbe a ciprusi rendőrség, akiket azzal vádolnak, hogy megerőszakoltak egy 19 éves lányt, írja az MTI a CNA ciprusi hírügynökségre hivatkozva. 

Képünk illusztráció

Sajtóhírek szerint a lányt a ciprusi Ajía Napa fürdőhelyen támadták meg. A helyi közszolgálati rádió (RIK) arról számolt be, hogy a nyomozás és az igazságügyi orvos-szakértői vizsgálat még folyamatban van.

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője megerősítette a hírt. Mint mondta az ottani izraeli konzul figyelemmel kíséri az esetet, és kapcsolatban áll az őrizetbe vett férfiakkal.

A gyanusítottak közül néhányan még fiatalkorúak. Az ügyben DNS vizsgálatot végeznek, melynek eredménye a jövő héten várható.

Az izraeli médiában a szokatlan esetet széles körben tárgyalják.

A  Times of Israel tudósítása szerint a brit turistalány elismerte, hogy az egyik izraeli fiatallal volt kapcsolata. Hárman a gyanusítottak közül azt állítják, hogy volt kapcsolatuk a lánnyal, de ez közös megegyezésen alapult. Kilenc másik vádlott egyértelműen állítja, hogy semmi közük nem volt az őket erőszakkal vádoló brit turistához.

A gyanusítottak közül többen a ciprusi rendőrök durvaságára panaszkodtak.

[popup][/popup]