Budapest díszpolgára lett Iványi Gábor, a Magyar Evangéliumi Testvérközösség vezetője

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A főváros díszpolgára lett Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) vezetője, a hajléktalanokat segítő Oltalom Karitatív Egyesület elnöke – jelentette be vasárnap a Facebook-oldalán Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely.

Forrás: Karácsony Gergely fb oldala

A kitüntetésről szerdán döntött a fővárosi közgyűlés. Bejegyzésében Karácsony kiemelte, kötelességük kiállni Iványi Gábor és a MET mellett, már csak azért is, mert a közösségük vegzálása a főpolgármester szerint nem szól másról, csak a miniszterelnök személyes bosszújáról.

A vasárnap délelőtt a MET templomában, a békásmegyeri Megbékélés Házában tartott istentisztelten a Népszava is ott volt, ők azt írják, hívők és nem hívők egyaránt összegyűltek, egy nekik nyilatkozó résztvevő „abszolút ateistának” vallotta magát, mégis fontosnak érezte, hogy megjelenjen, mert elfogadhatatlannak tartja, ahogy a kormány Iványiékkal bánik. A lap szerint több ismert közéleti szereplő is feltűnt az istentiszteleten, többek mellett Donáth Anna, Demszky Gábor, Mécs Imre és Molnár „noÁr” Áron is.

24.hu

[popup][/popup]