Megszólaltak a szirénák Tel Avivban

Írta: ujkelet.live - Rovat: Hírek - lapszemle

Csütörtök este a 2014-es erős szikla hadművelet óta először megszólaltak a légvédelmi szirénák Tel Aviv nagyvárosi területén, Gus Dan régióban.

Az Izraeli Védelmi Erők előzetes vizsgálata két Gázából Izrael felé indított lövedéket azonosított.

Israel Breaking on Twitter

BREAKING VIDEO: First footage showing Iron Dome intercept long range rocket fired from Gaza into Tel-Aviv tonight. https://t.co/zNvJsKnZZS

A helyi média szerint az egyik rakétát szétlőtte a Vaskupola, a másik nyílt területen csapódott be.

Egy 10 éves fiú enyhe sérüléseket szenvedett miközben az óvóhelyre futott. Több személy sokkot kapott, közölte a mentőszolgálat.

Ron Huldai Tel Aviv polgármestere az események fényében elrendelte az óvóhelyek megnyitását.

A Polgárvédelmi Parancsnokság nem adott ki speciális instrukciókat a lakosságnak.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök és védelmi miniszter útban van a hadsereg tel-avivi központja felé, hogy helyzetértékelés tartson a vezérkarral.

Gázai média riportok szerint az övezet terrorszervezetei elrendelték a stratégiai helyszínek kiürítését, felkészülve az izraeli megtorlótámadásra.

Korábban a Gázai övezet biztonsági erői feloszlattak egy Hamász-ellenes tüntetést. A pár tucat résztvevő a folyamatosan romló életkörülmények, a villamos-energia hiány és a magas munkanélküliség ellen tüntetett.

Netanjahu vasárnap figyelmeztette a Hamász terrorszervezetet, hogy Izrael nem fog hezitálni nagyszabású hadműveletet indítani, amennyiben folytatódnak a napi rendszerességű összecsapások a gázai terrorszervezetekkel.

Ujkeket.live

[popup][/popup]