Bob Dylan nem reagál a Nobel díjra

Írta: MTI - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

Egyetlen szót sem ejtett nagy meglepetést okozó irodalmi Nobel-díjáról csütörtök esti Las Vegas-i koncertjén Bob Dylan, és a barátainak sem beszélt a kitüntetésről.

A díjat odaítélő Svéd Akadémiának sem sikerült elérnie a rocklegendát még egy nappal a bejelentés után sem.

dylan1

Bob Dylan a Cosmpolitan szálloda és kaszinó Chelsea hangversenytermében adott koncertet mintegy kétezer rajongója előtt, de egyetlen szóval sem tett említést a Nobel-díjról, nem reagált a közönség ovációjára, és a rockkoncerten szokatlan “Nobel laureate!” bekiabálásokra sem.

A The Washington Post úgy értesült a dalszerzőhöz közelálló személyektől, hogy Dylan egész nap nem reagált a díjra. Közösségi oldalain is csak órákkal a bejelentés után jelent meg a hír, mindenfajta kommentár nélkül.

Egyik barátja, Bob Neuwirth énekes azt mondta a lapnak, hogy még az is előfordulhat, hogy soha nem fogja még csak meg sem köszönni az elismerést.

A Svéd Akadémia mindeddig hasztalanul próbálta meg személyesen elérni Bob Dylant, csak ügynökével és koncertszervezőjével tudott kapcsolatba lépni. Az akadémiánál így azt sem tudják, hogy szándékában áll-e részt venni a december 10-i díjátadón.

Bob Dylan már számtalan elismerést kapott, köztük 12 Grammy-díjat, Oscar-díjat, amerikai elnöki szabadság-érdemrendet, a francia becsületrendet, sőt egy külön Pulitzer-díjat is, de – legalábbis nyilvánosan – nem mindig, vagy csak szófukarul köszönte meg azokat.

[popup][/popup]