Bob Dylanről szóló dokumentumfilmet mutatnak be jövő héten

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

Martin Scorsese rendezett Bob Dylanről, a Nobel díjas amerikai költő-dalszövegíróról dokumentumfilmet, melyet a Netflix mutat be június 12-én.

Bob Dylan

“A Thunder Revue cím a zenész hetvenes évekbeli turnéjára utal – írja a 24.hu – így valószínű, hogy erről az időszakról szól majd a film. Ekkor Dylan már ismert volt, bőven megtöltött volna egy arénát is, de ő úgy döntött inkább, hogy barátaival kisebb helyeken lép fel, ahol viszont sokkal nagyobb teret kaphatott a kísérletezés.

Dylan nem nagyon szeretett interjúkat adni, ezért is számít különlegességnek ez a film, melyben több mint tíz év után állt kamerák elé a zenész.”

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story By Martin Scorsese | Trailer | Netflix

ROLLING THUNDER REVUE: A BOB DYLAN STORY BY MARTIN SCORSESE captures the troubled spirit of America in 1975, and the joyous music that Bob Dylan performed that fall. Master filmmaker Martin Scorsese creates a one-of-a-kind movie experience: part documentary, part concert film, part fever dream.

Bob Dylan élete első felnőtt évtizedeiben elrugaszkodott a zsidóságtól. Kortársaihoz, például a beat-nemzedék költőihez hasonlóan, nem készen kapott transzcendenciát és bizonyosságot kereső szabadságharcosként, spirituális felfedezőútra indult a kereszténységen és a buddhizmuson át.

Dylan azonban a zsidó forrásokból is merített, alábbi cikkünkben megmutatjuk, melyik művéhez mit, honnan. Kattintsanak bátran:

Kis zsidó dylanológia 

 

[popup][/popup]