Betört és rongált az Óbudai Zsinagógában – elítélték

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Hírek - lapszemle

A 39 éves férfi azért tört be a zsinagógába, mert az ott dolgozó barátnője nem válaszolt a telefonhívásaira. A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban állította bíróság elé, amelynek eredményeként a bíróság a vádlottat 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte.

A behatolást biztonsági kamera rögzítette

A férfi 2022. május 14-én, hajnalban, az Óbuda Zsinagógához ment, mert az ott dolgozó barátnőjét nem tudta telefonon elérni. A férfi először becsengetett a személyzeti bejáratnál, de mivel nem jutott be, távozott. Később visszament, a személyzeti bejárat ajtajára felszerelt biztonsági kamerát letépte, majd ismét odébbállt. A terhelt pár perc elteltével harmadjára is megjelent az imaháznál. Ekkor a főbejárati ajtót berúgta, majd bement az épületbe, ahol egy másik ajtót is megrongált. Később az imaház egyik oldalánál elhelyezett, konyhaként működő konténerépület több redőnyét is megrongálta és a kilincsét is letörte – írja az ugyeszseg.hu.

A férfi a zsinagóga ajtajainak megrongálásával csaknem 80.000 forint, a konténerépület megrongálásával pedig további több mint 100.000 forint kárt okozott.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság III. Kerületi Rendőrkapitánysága a szükséges bizonyítékokat beszerezte, ennek eredményeként a Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség a férfit gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

Betört az Óbudai Zsinagógába, mert nem találta ott dolgozó barátnőjét

A III. kerületi rendőrök három órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt.

A  Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a váddal egyezően bűnösnek mondta ki az elkövetőt garázdaság bűntettében és vétségében, és ezért őt 240.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a terhelt a kiszabott pénzbüntetés megfizetését elmulasztja, a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

Az ítélet jogerős.

[popup][/popup]