Beszüntette a Posta a nyilas lap terjesztését

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

magyar_posta

“…a sajtótermék forgalmazását megszüntetjük” – közölte az illetékes.

December 13-án közöltük Gémesi Gábor újságíró  tiltakozó levelét, amelyet a Magyar Posta vezérigazgatójának címzett: az egyik postahivatalban ugyanis egy nyilas szellemiségű lapot árultak. Közöltük az illetékes hivatalnok udvariasan elutasító válaszlevelét, melyben a terjesztés jogszerűségére és a „sajtókiadványok tartalmának sokszínűségére” hivatkozott. Gémesi viszontválaszában közölte, nem fogadja el a választ és a nyilvánossághoz fordul.

A cikket több mint ezer olvasónk lájkolta, a tiltakozást támogatta a Tolerancia Csoport; a Mazsihisz jogi osztálya és a Tett és Védelem egyaránt jelezte, hogy foglalkozni kívánnak az üggyel; magánszemélyek pedig flashmobot hirdettek az inkriminált postahivatalban. Gémesi Gábor, mindezen fejleményeket jelezve, egy újabb levélben ismételten határozottan kérte a lap terjesztésének beszüntetését.

Örvendetes fordulat: a Magyar Posta 2014. december 22-én kelt levelében hivatalosan jelezte, hogy a kérésnek eleget tesz:  “A kiadóval kötött szerződésben foglalt felmondási határidő betartásával, a sajtótermék forgalmazását megszüntetjük.”

 

A sikeren felbuzdulva Gémesi Gábor facebook oldalán arra kérte az olvasókat, hogy ha más, törvénysértő kiadvány terjesztését észlelik, ne legyenek közömbösek és ne hagyják azt szó nélkül.

Külön örömünkre szolgál nekünk címzett levelének ez a mondata: „A Szombat nélkül nem sikerült volna visszavonatni a nyilas lapot!”

[popup][/popup]