Bensőséges együttműködés az ENSZ szervezet és a Hamasz között

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A Sabak belbiztonsági szolgálat hírszerzési információi alapján az Izraeli Védelmi Erők csapatai egy alagútbejáratot fedeztek fel az ENSZ palesztin menekülteket segítő szervezetének (UNRWA) egyik iskolája közelében, amely egy földalatti terrorista alagúthoz vezetett az UNRWA főhadiszállása alatt Gázaváros Rimal negyedében.

פעילות צק”ח 401 במהלך המבצע | את”צ

Uploaded by עדכוני צה”ל on 2024-02-10.

A csapatok villamosenergia-infrastruktúrát találtak az alagútban az UNRWA főhadiszállásához kapcsolva, ami arra utal, hogy az ENSZ szervezet látta el árammal a Hamasz katonai létesítményét.A 700 méter hosszú, 18 méter mély alagút több páncélozott ajtót és különféle hírszerzési eszközöket tartalmazott – köztük a Hamász informatikai és hírszerzési csapata által felügyelt és kezelt adatközpontot – amelyeket a csapatok lefoglaltak. Az UNRWA szerverszobája közvetlenül a Hamász földalatti adatközpontja felett található.

Az UNRWA főhadiszállásán a csapatok a Hamászhoz tartozó nagy mennyiségű fegyvert, köztük puskákat, lőszereket, gránátokat és robbanóanyagokat találtak az épület irodáiban elrejtve. Az UNRWA tisztviselőinek egyes irodáiban a katonák felszerelést és dokumentumokat találtak, amelyek arra utaltak, hogy „ugyanezeket az irodákat a Hamász terroristái is használták”.

Teljes cikk

[popup][/popup]