Bennett és Saked pártja lehet, hogy mégsem jut be az izraeli törvényhozásba

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle, Külföld

A ma kora reggeli hírekkel ellentétben az Új Jobboldal mégsem került be a választáson az izraeli törvényhozásba 

Saked és Bennet – a két volt miniszter lehet, hogy kimarad a Kneszetből (Fotó: Flash90)

Néhány órával ezelőtt még úgy szóltak a hírek és a számok, hogy (többek között a hadsereg, a diplomaták és a börtönök szavazóinak később számolt voksaival) becsúszhatnak  a 3.25% fölé, de a szavazatok összesítése után kiderült, hogy 0.03%-kal alulmaradtak.

Naftali Bennett és Ajelet Saked kormánytárcát is viselt Netanjahu előző kormányában,  előző az oktatás, utóbbi az igazságügy élén állt, ám új pártot alapítottak és úgy fordultak rá a választásra.

Bennett és Saked Új Jobboldal nevű pártja most a szavazatok újraszámlálását kéri.

A nemrég létrejött új radikális Jobboldali Pártszövetség (URWP) egyik vezetője, Bezalel Smotrich a választás előtt a párt aktivistáinak zárt ülésén Netanjáhuval kötött ’világos megállapodásról’ beszélt, hogy a Likud győzelme és Netanjahu újabb kormányalakítása után övék lesz az oktatási és az igazságügyi tárce, amit a Likud szóvivője ’légből kapottnak’ nevezett.

Most Smotrich is az Új Jobboldal érdekében szólalt meg, és újraszámlálást javasolt, ám az URWP egy másik vezetője, Rafi Peretz teljes bizalmát fejezte ki a választási bizottság irányában.

[popup][/popup]