Benjamin Netanjahu egy percen át csak nézett, nem szólt…

Írta: vigyazo.blog - Rovat: Hírek - lapszemle

… így érzékeltette, hogyan maradt néma a világ Irán fenyegetéseivel szemben.

Az izraeli miniszterelnök beszéde közben közel egy perces szünetet tartott, miközben farkasszemet nézett hallgatóságával. Az alábbiakban Netanjahu teljes beszédét közöljük, magyar felirattal. A drámai jelenet a felvételen 14.45-től kezdődik, a miniszterelnök innen kezdve 45 másodpercen át hallgat.

A múlt hónapban Hamanei újra tanúságot tett népirtó szándékairól Irán legnagyobb tekintélyű vallási szerve, a Szakértők Gyűlése előtt. Beszélt Izraelről, a több mint hat millió zsidó otthonáról. Megesküdött, hogy „25 év múlva nem lesz többé Izrael”.

HETVEN ÉVVEL HAT MILLIÓ ZSIDÓ LEGYILKOLÁSA UTÁN IRÁN VEZETŐI AZT ÍGÉRIK, HOGY ELPUSZTÍTJÁK AZ ORSZÁGOMAT.

Legyilkolják a népemet. És itt, ennek a testületnek a válasza, és szinte az összes itt képviselt kormány válasza erre a nagy semmi volt.

Teljes csönd!

Fülsiketítő hallgatás.

(Ennél a pontnál Netanyahu 45 másodpercig csöndben maradt)

Talán most már értik, hogy Izrael miért nem csatlakozik önökhöz, hogy együtt ünnepeljük ezt a megállapodást. Ha Irán vezetői az önök országának elpusztításán dolgoznának, talán kevésbé lennének lelkesek a megállapodás miatt. Ha Irán terrorista szövetségesei az önök városaira lőnének ki rakéták ezreit, talán mérsékelnék a dicséreteiket. És ha ez a megállapodás az önök szomszédságában szabadítaná el a nukleáris versenyt, akkor lehet, hogy önök is visszafogottabban ünnepelnének.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]