Indul a Holokauszt túlélők második nemzedékét segítő “Együtt” program

Írta: Szombat - Rovat: Belföld, Közösség

Már lehet időpontot foglalni a konzultációra, ahol az érdeklődő segítséget kap a jelentkezési lap beadásához.

A programról szóló első sajtótájékoztató a Bálint házban 2019 május 14-én

A Mazsihisz honlapján tette közzé az Együtt indulásáról szóló hírt. A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS) 76,3 millió forintot nyert a pályázaton a második generáció szociális, mentális és egészségügyi – tehát túlnyomórészt nem pénzbeni – támogatására.

A pályázati kiírás alapján a programban Magyarországon élő, magyar állampolgárságú másodgenerációs holokauszt túlélők kérhetnek segítséget; vagyis mindazok, akik 1945. október 30. után születtek, és legalább az egyik szülőjük a 2. világháború alatt zsidó származása miatt üldöztetést szenvedett el.

A támogatási folyamat 2019 decemberétől az időpontfoglalással kezdődik. Jelentkezni várhatóan 2020. február 27-ig lehet.

Az érdeklődők az ügyfélszolgálaton tudnak jelentkezni, ahol munkatársak segítenek a jelentkezési lap kitöltésében és átveszik a szükséges dokumentumokat. A sorállás elkerülése és a munka észszerű megszervezése érdekében időpontfoglalás szükséges. Az érdeklődő vagy időpontfoglaló telefonhívásokat december 2-tól várják. A jelentkezéssel és a programmal kapcsolatos összes információ az EGYÜTT honlapján érhető el.

Az első jelentkezési nap 2020. január 6, hétfő.

Címkék:EGYÜTT

[popup][/popup]