Eladott mobiltelefonja buktatta le az izraeli utazó gyilkosait

Írta: 24.hu - Rovat: Belföld

Megpróbálták meglopni az alvó férfit, aki felébredt. Ezután megdobálták téglatörmelékkel, amibe belehalt.

Ofir Gross

Gyakorlatilag halálra kövezték azt az izraeli utazót, akinek holttestét április végén találták meg Tiszakécskén. Az ügyről a megyei rendőrfőkapitány-helyettes beszélt a Petőfi Népe című lapnak.

A férfi felmenői magyarok voltak, emiatt választhatta úticélként hazánkat. Kecskeméten egy internetes szállásmegosztó portálon talált szállást, amit néhány hét múlva el kellett hagynia. Április 15-én Tiszakécskén, a vasútállomás mellett vert sátrat, miután nem talált olcsó szállást.

A rendőrök először menedékkérőnek nézték a férfit, de ellenőrizték és mindent rendben találtak nála. A vasútállomás környékén sokat látták a férfit, a vendéglátóhelyeken is megfordult, ahol nem fogyasztott sokat, de itt töltötte a telefonját és vett magához vizet. Senki nem tudja, miért horgonyzott le Tiszakécskén.

A férfi április 22-én ismerkedhetett meg két gyilkosával, szállást ajánlottak neki egy romos házban. Elhatározták, hogy elveszik az értékeit, ezért megvárták, amíg elalszik, majd megpróbálták meglopni. A férfi azonban felébredt, a tolvajok pedig megijedtek, és elkezdték dobálni téglatörmelékkel. A vallomásuk szerint nem akarták megölni, de azt is mondták, hogy nem azért hívták oda, hogy kirabolják.

A holttestet végül egy összeomlott házrészbe húzták, ott törmelékkel letakarták. Holmija egy részét elásták, a laptopját és egyik telefonját eladták. Ez vezette a gyilkosok nyomára a rendőröket.

A teljes cikk itt olvasható.

[popup][/popup]