„…bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket”

Írta: Szombat - Rovat: Hírek - lapszemle

A zsidókra vonatkozó fenti megállapítás Raffay Ernő történész szájából hangzott el, egy 2015-ös előadás során.

Rétvári Bence, Kásler Miklós és Raffay Ernő (Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA)

Aktualitását az adja, hogy a nemzeti ünnep alkalmából Raffay Ernőt kitüntették. A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg augusztus 20-i alkalmából a 71 éves történész a Magyarságkutató Intézet munkatársa, a Trianon Kutató Intézet Közhasznú Alapítvány egyik alapítója.

A kitüntetésről, valamint Raffay antiszemita megjegyzésekkel gazdagon fűszerezett előadásáról a 444.hu adott összefoglalót. Raffay alábbi előadását is a 444 idézte föl, megjegyezve, hogy akárhol kezdi hallgatni az ember, szinte biztos, hogy a migráns zsidókról lesz benne szó. Mint amilyen például ez:

„bejött egy migráns csapat, fölszaporodott, és kitúrt bennünket a pozíciókból a tudományban, a iskolában, az akadémiában, az egyetemen, a bankvilágban, a földbirtokban, a szakmákban, íme a tanulság emberek”. 

Dr. Raffay Ernő – Migráció Magyarországon a XIX és a XX században

Adományok: http://civilmultimedia.com/eltesd-te-… Mátyás Király Tv regisztráció: http://civilmultimedia.us9.list-manag… Munkánkat azzal is tudod támogatn…

A 444.hu újságírója a kormányinfón is rákérdezett a kitüntetésre, amire Gulyás Gergely kancelláriaminiszter úgy válaszolt,

„Nem kell egy történésznek minden mondatával feltétlenül azonosulni…”

Hozzátette, hogy „Churchilltől sokkal durvább antiszemita szövegeket” lehetne idézni.

[popup][/popup]